Christelijke dating

Vind een christelijke date


Veel mensen associëren online datingsites met een makkelijke manier om seks te hebben met andere single mannen of vrouwen. Ook bieden sommige online datingsites de mogelijkheid om naast je eigen liefde een tweede liefde te nemen, voor spannende avonden. Denk bijvoorbeeld aan een online datingnetwerk als Second Love. Wanneer je sterk achter het Christelijke geloof staat, wil je je hier zoveel mogelijk van distantiëren. Toch kan het ook voor een Christene interessant zijn om via online dating aan een man of vrouw te komen, als je het lastig vindt om rechtstreeks op iemand af te stappen. Hoe weet je bijvoorbeeld of een andere man of vrouw geïnteresseerd is in je? Of hoe weet je bijvoorbeeld, dat iemand met seks kan wachten tot na het huwelijk?

Afhankelijk van de mate waarin je achter de normen en waarden van het Christelijke geloof staat, kun je kiezen voor een bepaald online datingnetwerk. Sommige datingsites zijn specifiek opgericht voor aanhangers van het Christelijke geloof, terwijl sommige andere netwerken veel algemener zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook op zoek zijn naar een andere Christene, zonder te willen wachten met seks. Op basis van je eigen voorkeuren en gedachten, kun je hier een online datingnetwerk bij uitzoeken. Onze website biedt de mogelijkheid om verschillende Christelijke datingsites met elkaar te vergelijken. Zo weet je welke Christelijke datingsites betrouwbaar zijn en wat de mogelijkheden zijn.

Een profiel aanmaken bij Christelijke datingsites

Om in contact te komen met andere single Christenen, is het noodzakelijk om een profiel aan te maken op een van de Christelijke datingsites. Voorbeelden van online datingsites die vrij algemeen zijn, zijn bijvoorbeeld Lexa, Relatieplanet en Parship. Deze websites bieden online dating aan voor zowel heteromannen en -vrouwen, als ook voor homo’s en lesbiennes. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen mensen die een bepaald geloof aanhangen en die atheïst zijn. Hoewel je zelf misschien Christelijk bent, kun je ook atheïsten accepteren en als je toekomstige partner zien.

Na en tijdens het aanmaken van een account op deze datingsites, kun je aangeven naar welk type man of vrouw je op zoek bent. Op basis van je eigen profiel en voorkeuren, word je vervolgens aan andere leden van het datingnetwerk gekoppeld. Door dit systeem kom je altijd in contact met mensen, die hetzelfde denken als jij. Dit maakt het veel makkelijker om in contact te komen met andere Christenen die bijvoorbeeld ook (niet) willen wachten met seks tot na het huwelijk.

Contact leggen met andere Christenen

Wanneer het aanmaken van je account op de Christelijke datingsite gelukt is, kun je contact leggen met andere leden. Vaak koppelt het systeem achter de datingwebsites je al aan een ander lid, met hetzelfde gedachtengoed. Vervolgens kun je tegen betaling de profielen van andere leden bekijken en berichten versturen. Hoewel het wellicht onaantrekkelijk klinkt om te betalen voor het versturen van berichten of het bekijken van profielen, zorgt dit voor meer veiligheid. Mensen die niet serieus geïnteresseerd zijn in online dating zullen namelijk nooit betalen voor het versturen van berichten. Zo kom je in contact met serieus geïnteresseerde Christenen via Christelijke datingsites.