Christelijke dating

Vind een christelijke date

Diepgelovig en op zoek naar een date? Dan zit je goed met christelijke dating. Zo ben je er zeker van dat je gaat daten met iemand met dezelfde normen en waarden. Hoewel het in onze contreien net wat minder voorkomt, zijn er wereldwijd wél een aantal websites die zich op christelijke dating focussen. Christelijke datingsites garanderen je een date met hetzelfde geloof. Voor heel wat mensen is geloof nog steeds ontzettend belangrijk en christelijk daten de beste oplossing. Op deze website zetten we alle mogelijke christelijke datingsites en heel wat anderen op een rijtje. We geven graag wat meer info over wat christelijk daten is en op welke apps en sites je makkelijk een christelijke date kunt vinden.

Wat is christelijk daten?

Bij christelijk daten staat het gemeenschappelijke geloof met je date centraal. Op christelijke datingsites vinden mensen met hetzelfde geloof elkaar. Dat kan belangrijk zijn als het geloof een essentieel aspect is in de relatie. Ook in Nederland en België zijn er een heel aantal datingsites die focussen op christelijk daten. Het is een makkelijke manier om gelijkgezinde mensen met dezelfde kernwaarden te vinden. Is het geloof voor jou prioritair, maar wil je wel daten, dan vormen deze datingsites en apps de oplossing. Wie welk geloof heeft is anders immers moeilijk of helemaal niet te zien. De kans dat je in de kerk je date gaat vinden is dan weer heel klein. Ook vandaag nog is christelijk daten geen randfenomeen, dat bewijzen alle sites die zich op dit doelpubliek richten. En nee, christelijk daten hoeft helemaal niet saai of klassiek te zijn. Er zijn heel wat leuke mensen die hun geloof op een moderne manier beleven.

Soorten christelijke dating

Er zijn eigenlijk geen verschillende soorten christelijke dating. De religie van de potentiële dating partner mag dan belangrijk zijn, voor de rest zit het daten hetzelfde in elkaar. De insteek voor het daten is meestal wel erg duidelijk: bij christelijke dating wordt er op een langetermijnrelatie gemikt. Het huwelijk is belangrijk in het christelijke geloof, het is dus maar logisch dat als er een relatie van komt, dit uiteindelijk zal resulteren in een christelijk huwelijk. Het moderne christendom zorgt ervoor dat je op deze sites ook hele leuke partners kunt vinden, die wereldwijs zijn en verder kijken dan het geloof.

Wat zijn de beste christelijke datingsites

Hoewel het geloof - zeker bij ons - tanende is, zijn er nog heel wat christelijke datingsites te vinden. Het staat je natuurlijk vrij om ook als niet-gelovige van deze sites gebruik te maken. Wees er dan wel zeer open en eerlijk over, want christelijke datingsites en apps draaien net om dit geloof. Heel wat datingsites en apps verwachten overigens echt wel dat je christelijk bent. Wij zetten even enkele belangrijke datingsites op een rijtje:

SamenChristen

Een Nederlandse website die op christelijke singles mikt. Er zit een heel team achter en de datingsite pretendeert de nummer 1 te zijn en mee dan 65.000 christelijke singles samen te brengen. De site bestaat als sinds 2001 en je kunt hier zeker zijn van de betrouwbaarheid. Een team zorgt voor het modereren, wat voor zekerheid zorgt.

ROOTS dating

Ook deze Nederlandse site richt zich op christenen. De site werkt met foto’s en woorden zijn hier minder belangrijk. Alle leeftijden kunnen hier terecht, het aanmelden is eenvoudig gehouden en fake profielen krijgen hier geen kans. Hier zouden een 35.000-tal singles op actief zijn. De site en app zitten alvast professioneel in elkaar. Persoonlijk vinden we deze echt een topper.

ChristianMatch

Weer een Nederlands initiatief waar het gezellig toeven is. Deze app draait om sfeer en is betaalbaar. Bovendien zit er een stevige organisatie achter die ook in real life activiteiten en speeddating organiseert.

Ichthusdate

Deze site is wat ouder en wat klassieker. De mogelijkheden zijn beperkt en ook het aantal leden is matig. Ondertussen zijn er betere sites om een christelijke date te vinden dan deze.

Christian Cupid

Deze site en app heeft wereldwijd duizenden leden. Wil je internationaal christelijk daten of maakt het niet uit waar je date van afkomstig is, dan zit je hier goed. Je kunt het gratis uitproberen en vervolgens ga je betalen. Je vindt hier alle modaliteiten die je op andere datingsites kunt vinden.

Andere internationale datingsites zijn onder meer Christian Dating for Free, Christian Mingle en Christian Connection. Kortom er zijn mogelijkheden genoeg om een christelijke date te vinden.

Christelijke dating apps

Het merendeel van de internationale christelijke datingsites heeft een app. In Nederland is de app van ROOTS dating uitstekend. De apps van deze sites hebben vaak evenveel gebruiksgemak, waardoor je ook onderweg kunt daten. Het vinden van een toffe date wordt zo kinderspel en heel wat makkelijker dan vroeger. Je merkt het er zijn heel wat specifieke datingsites en dating apps om op een christelijke manier te daten. Dit betekent niet dat je op reguliere datingsites geen christelijke mensen kunt vinden. Vaak moet je wel eerst een gesprek aanknopen om te weten te komen of iemand christelijk is of niet. Er zijn weinig mensen die dit in de bio van hun profiel aangeven, al komt het wel voor.

Ken je zelf nog sites of apps die ontbreken of heb je nog tips? Speel ze ons dan zeker door. Wij vullen onze website regelmatig aan.