Welke en hoe moet ik een vibrator gebruiken?

Vibratie betekent trilling en dat doen vibrators. Maar dan weet je nog niks, logisch, want er is veel keus. Waar wil je een vibrator voor gebruiken, wat verwacht je ervan en wat vind je mooi. Allemaal vragen die bijzonder van belang zijn bij de aanschaf van een vibrator.
Vibrators zijn verkrijgbaar als oplaadbaar of werkend op batterijen. Voor allebei valt wat te zeggen: Aan een goed opgeladen vibrator kun je eindeloos plezier beleven, maar een keer vergeten aan de oplader te hangen en de lol is er gauw af. Want dan is het wachten tot ie het weer doet. Met batterijen heb je dit probleem niet, omdat je er gewoon een stel nieuwe in doet als de oude op zijn. Maar batterijen zijn uiteindelijk duurder en een stuk milieuonvriendelijker.

Klassiek

Iedereen kent wel de massagestaaf uit de winkelgidsen van vroeger, waar een dame op de foto stond met een vibrator tegen haar gezicht. En eigenlijk wisten we dat dat ding daar nou net niet voor bedoeld was. Maar dat klassieke apparaat is nog steeds mateloos populair en niet zo gek. Het materiaal en de kleuren zijn weliswaar aan de tijd aangepast, maar het doet nog steeds wat het moet doen. Het is het klassieke model wat de vorm heeft van een penis, maar net niet, het vibreert en kan alle behoeften van de dames bevredigen. Geen extra dingen, een ellipsvormig apparaat wat doet wat het moet doen. Tegenwoordig verkrijgbaar in zacht, weekmakervrij materiaal in prachtige zachte kleuren.

De Tarzan

Ooit een merknaam, nu inmiddels een type. Het is de (vibrerende) dildo met een clitorisstimulator erop. In allerlei kleuren en prijsklassen verkrijgbaar en eigenlijk doen ze allemaal hetzelfde: zowel inwendig als uitwendig stimuleren. De prijsverschillen zitten ‘m in de materialen die gebruikt zijn, dat ze geluidsarm zijn en of het op batterijen werkt of oplaadbaar is.
Materiaal is van cruciaal belang, want hard aanvoelend plastic wat ruikt, wil niemand. Gelukkig zijn er nu vibrators van dit type op de markt die van zacht kunststof zijn gemaakt, wat prettig aanvoelt waar geen weekmakers aan zijn toegevoegd en die niet stinken of veel lawaai maken. En die hoeven helemaal niet zo duur te zijn, maar zitten wel in het middensegment.

Eenzijdig

Daarnaast zijn er nog vibrators die alleen gericht zijn op clitorisstimulatie. Variërend van kleine bullets tot gigantische apparaten waarvan je in eerste instantie misschien niet weet waar het voor is. Tegenwoordig vrijwel allemaal weekmaker vrij en de kleintjes zijn over het algemeen op batterijen en de echte grote jongens gaan direct op het lichtnet, voor eindeloos plezier.

G-spot

Een aparte categorie is de G-spot vibrator. Deze ziet er heel anders uit dan de standaard vibrator en is dan ook niet bedoeld voor volledige vaginale stimulatie. Deze vibrators hebben een kromming waarmee de G-spot bereikt kan worden om zo de meest heftige orgasmen te bereiken.
Qua materiaal en prijs geldt hetzelfde als voor de andere vibrators: verkrijgbaar in zachte materialen (zonder weekmakers) in verschillende prijsklassen.

De aanschaf van een vibrator is iets heel persoonlijks: wat wil je ermee doen, wil je hem gebruiken als toevoeging in je relatie of gewoon puur voor jezelf, wat verwacht je ervan, et cetera. Als je weet waarvoor je het wilt gebruiken, kijk dan goed rond, lees gebruikerservaringen en gidsen zoals die van depaarsekeizerin, en maak dan pas een keuze die bij je past.