Wat zijn de voordelen van online datingsites vergelijken?

We kennen allemaal wel een of meerdere online datingsites. Het voordeel van datingsites is dat je sneller in contact komt met mensen waarbij dat in real life niet snel het geval zou zijn. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat je zelf niet zo open bent en daardoor minder goed contact kunt maken met vreemden. Datingsites kunnen je dan helpen om alsnog een leuke relatie op te bouwen. Er zijn behoorlijk veel van die datingsites, maar wat is precies het voordeel van het vergelijken van die sites? Waarom kun je je niet gewoon bij een datingsite aanmelden en het daarbij laten?

Allereerst is geen enkele datingsite hetzelfde. Er zijn datingsites die je een bericht laten sturen naar een single, waarbij die single kan kijken of hij of zij denkt dat jullie bij elkaar zullen passen, en indien ja, er een match is. Als er een match is kunnen jullie met elkaar praten en eventueel afspreken. Als je van deze procedure houdt, dan is dat natuurlijk ideaal voor jou. Er zijn echter genoeg singles die dit niks vinden, en veel liever door een lijst foto’s scrollen en singles een like geven. Of singles die veel liever een soort online blind dates hebben en pas na enkele minuten willen weten hoe de ander er uit ziet. Voor al deze singles zijn er verschillende datingsites. Als je lid bent van Paiq (waar je automatisch gematcht wordt en pas na enkele minuten de foto van je gesprekspartner kunt zien) en je wil tegelijk meteen weten met wie je gematcht bent, dan is Paiq niks voor jou. Daarom is het van belang een datingsite te zoeken die bij je past, ook al klinkt dat misschien clich√© en onwaar.

Een andere reden is dat er veel prijsverschil kan zijn tussen diverse datingsites. De ene datingsite kan letterlijk vele malen duurder zijn dan de andere site. Soms is er dan sprake van een kwaliteitsverschil en is die datingsite niet voor niets zoveel duurder, maar even zo vaak is dat niet het geval, en is de goedkopere datingsite ook een prima site om op zoek te gaan naar singles. Zo kun je behoorlijk wat geld besparen door over te stappen naar een andere datingsite; dat zou je nooit geweten hebben als je datingsites niet met elkaar zou vergelijken.

Nog een voordeel om online datingsites te vergelijken kan zijn dat je dat dan te weten komt wat precies de voor- en nadelen van een datingsite zijn. Misschien heb je het op een datingsite prima naar je zin, terwijl er bijna alleen maar nep-profielen aanwezig zijn. Wanneer je de website niet onderzoekt is de kans groot dat je daar niet snel achter zult komen en dus nooit een afspraakje zult kunnen regelen, terwijl je daar vrij snel achter komt als je wel degelijk de websites met elkaar vergelijkt.

Ook zijn er datingsites die zich richten op een speciale doelgroep. Denk hierbij aan datingsites speciaal voor christelijke singles of datingsites voor ouderen. Je kunt je als christen of oudere natuurlijk op gewone datingsites begeven, maar dan kan het veel lastiger zijn om in contact te komen met gelijkgestemden. Wanneer je je als christen aanmeldt op een christelijke datingsite, weet je zeker dat je (bijna) enkel christelijke singles tegen zult komen. En bovendien weet je dan ook dat de datingsite zelf op jouw overtuiging is afgestemd. Zo zul je op een christelijke datingsite waarschijnlijk niet snel een vleeskeuring als op Tinder tegenkomen, en kun je je voorstellen dat het daar veel meer op het innerlijke is gericht dan op het uiterlijk van de singles. Zo kun je dus zelf een datingsite zoeken die niet alleen bij jouw wensen qua levenspartner aansluiten, maar ook bij je eigen moraal goed aansluit.

Zo zie je maar: redenen genoeg om datingsites met elkaar te vergelijken. Je kunt zo een datingsite vinden die bij je past, waar je je prettig bij voelt en die een werkwijze hanteert waar jij je prettig bij voelt. Zo zal lang niet iedereen zich prettig voelen bij Tinder, waar het eigenlijk vooral om het uiterlijk draait. Het staat je dan natuurlijk vrij om je daar niet aan te melden, maar het geeft wel als extreem voorbeeld aan dat niet elke datingsite voor iedereen geschikt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *