Waarom moet je een condoom gebruiken?

Vanaf dat je heel klein was hoorde je het al uit alle hoeken, doe het veilig! Maar waarom moet je het veilig doen, wat zijn de gevolgen als je het zonder condoom doet? Na het lezen van dit artikel weet je alles over een van de bekendste anticonceptiemiddelen en de bescherming daarvan.

  1. Anticonceptie

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom mensen een condoom gebruiken, de anticonceptie. Als een partner nog geen kinderen wilt wordt de condoom vaak gebruikt omdat dit een grote betrouwbaarheid heeft om de zwangerschapskans zo klein mogelijk te maken.

  1. Goedkoop

Een condoom is goedkoop en betrouwbaar middel om te gebruiken. Je hebt voor nog geen euro een pakje van 10 condooms bij de drogisterij. Je hoeft niet bang te zijn dat goedkope condooms niet betrouwbaar zijn want ze moeten allemaal een test doorstaan en die is het zelfde als bij dure condooms.

  1. SOA’s

Een condoom beschermt je ook tegen de meeste seksueel overdraagbare aandoeningen. Je kan beter het zekere voor het onzekere nemen om de narigheid te voorkomen. Buiten het feit dat je een SOA kan oplopen beschermd een condoom ook tegen Aids en HIV.

  1. Overal verkrijgbaar

Condooms kan je overal kopen, supermarkten, tankstations, apotheken, drogisterijen maar ook online. Als je condoom online besteld kan je ze ook anoniem laten bezorgen. Dit kan handig zijn als je het bijvoorbeeld iemand achter de kassa kent bij je supermarkt en het niet durft te kopen door schaamte. Online heb je een breder aanbod aan condooms omdat supermarkten meestal alleen de standaard versies verkopen. Condooms zijn ook nog vaak goedkoper wanneer je ze via het internet besteld omdat ze daar vaak scherpe acties hebben. Op de sites waar je condooms besteld kun je vaak ook vele informatie over de condooms vinden zodat je de juiste koopt die bij je ‘willy’ past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *