Vreemdgaan

Vind een vreemdgaan partner


Waar vreemdgaan tot voor kort uit den boze was in veel relaties, gaan stellen steeds vaker op zoek naar meer spanning in hun relatie. Wellicht bent u zelf ook niet meer tevreden over uw eigen relatie! Is de spanning weg? Komen romantische, zwoele nachten steeds minder vaak voor? Of kent u het lichaam van uw partner inmiddels door en door? Een van de manieren om meer spanning in uw relatie te creëren is vreemdgaan, waarbij u zich houdt aan vaste, vooraf gemaakte afspraken. Er zijn verschillende datingsites die vreemdgaan mogelijk maken voor individuen en stellen. Denk bijvoorbeeld aan het zogenaamde swingen, waarbij u als stel van partner wisselt met een ander stel.

Vreemdgaan hoeft niet per definitie te betekenen dat u als stel intiem contact heeft met anderen. U kunt ook beginnen met het voeren van gesprekken met andere leden van een datingsite, videochatten of na verloop van tijd wellicht kiezen voor een eerste afspraak. Dit kan een bezoek aan de bioscoop zijn, een wandeling door het park of een avond bij u thuis. Ook een dergelijke vorm van vreemdgaan kan de spanning in uw relatie terugbrengen.

Wat is uw definitie van vreemdgaan?

De definitie van vreemdgaan, wat ook wel overspel genoemd wordt, is door de jaren heen steeds verder veranderd. Waar vreemdgaan voorheen vaak in het geheim gebeurde, geeft men nu steeds meer openheid over affaires met anderen. Daarbij betekende vreemdgaan vroeger vaak het einde van een relatie, terwijl het nu vaker geaccepteerd wordt door een partner. Wanneer u of uw partner vreemdgaat buiten uw weten om kan dit een teken zijn dat uw relatie niet meer naar wens van uw partner of uzelf verloopt. Maakt u niet meer voldoende tijd voor elkaar vrij? Is het verliefde gevoel van voorheen weg? Of mist u de spanning in uw seksleven? Het zijn simpele voorbeelden van aspecten die de drang naar het vreemdgaan kunnen bevorderen.

Als u of uw partner vreemdgaat gebeurt dit doorgaans omdat er iets gemist wordt in de relatie of omdat een buitenstaander leuker lijkt te zijn. Door de reden van het vreemdgaan bespreekbaar te maken kunt u uw relatie verbeteren en de spanning terugbrengen. Een nieuwe keer vreemdgaan is daardoor niet nodig en de harmonie zal snel hersteld zijn!

Niet alleen gaat het er bij vreemdgaan om of dit buiten uw weet of dat van uw partner om verloopt, ook de frequentie van het vreemdgaan speelt een belangrijke rol. Vreemdgaan in een aangeschoten bui tijdens een nachtje stappen is bijvoorbeeld iets anders dan meerdere keren intiem contact hebben met een collega bij uw werkgever. In het eerste geval blijft het vreemdgaan in de meeste gevallen bij een enkele keer, omdat het vreemdgaan meer door lust dan door liefde veroorzaakt wordt. U spreekt een dergelijke vorm van vreemdgaan dan ook relatief makkelijk met uw partner uit. In het tweede geval kan het vreemdgaan uitgroeien tot een affaire met uw collega. Het herstellen van uw eigen relatie zal in dat geval steeds moeilijker worden.

Vreemdgaan via een online datingsite

Steeds meer online datingsites spelen in op het feit dat vreemdgaan meer en meer geaccepteerd wordt binnen de samenleving. Zo zijn er inmiddels verschillende websites waarop u als stel of als individu in contact kunt komen met andere stellen. Dit zijn over het algemeen stellen die net als u op zoek zijn naar meer spanning in hun relatie. Een goed voorbeeld van een dergelijke datingsite is Second Love, wat als een van de eerste datingsites de mogelijkheid bood om in contact te komen met mensen die al een relatie hebben. In het begin kreeg Second Love veel kritiek vanuit de samenleving, maar dat is inmiddels afgezwakt. Doordat een dergelijke datingsite volledig anoniem werkt en het voor buitenstaanders niet mogelijk is om leden te bekijken, is de kans erg klein dat u door uw partner, familieleden of vrienden betrapt zal worden. Waar Second Love zich voornamelijk op individuele leden richt, zijn er ook verschillende andere datingsites die zich juist richten op vreemdgaan voor stelletjes.

U kunt zich hier als stel aanmelden en een gemeenschappelijk profiel aanmaken. Op basis van uw profiel en wensen kunt u zich laten koppelen aan een individueel lid, of aan een ander stel. Wanneer u zich laat koppelen aan een ander stel kunt u bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd een partnerruil organiseren. Dit hoeft niet per definitie om intiem contact te gaan met iemand van het andere geslacht. U kunt er ook voor kiezen om een partnerruil op te zetten waarbij u eens in de zoveel tijd afspreekt om naar een bioscoop te gaan, een etentje te organiseren, enzovoorts. Net als op andere datingsites is het bij veel datingsites voor vreemdgaan mogelijk om te chatten, te videochatten en andermans profiel te bekijken. In sommige gevallen dient u voor een aantal van deze diensten te betalen. Dit voorkomt dat een datingnetwerk te maken krijgt met een groot aantal nepprofielen.

Afspraken maken bij het vreemdgaan

Een van de belangrijkste aspecten bij het openlijk vreemdgaan met anderen is het maken van duidelijke afspraken. Wanneer u zich allebei aan de gemaakte afspraken houdt bij het vreemdgaan, wordt de kans op een relatiebreuk minimaal. Zorg er bijvoorbeeld allebei voor dat u geen liefdesgevoelens voor andere creëert, door het aantal afspraken met een ander beperkt te houden. Zo kan het vreemdgaan nooit uitgroeien tot een serieuze affaire met een andere partner. Wanneer u van een datingsite gebruik maakt om in contact te komen met andere stellen die een partnerruil op willen zetten, is het belangrijk om vooraf aan te geven wat uw wensen en verwachtingen zijn. Zo voorkomt u teleurstellingen en weet u als stellen precies wat u aan elkaar heeft.

Spreek bijvoorbeeld af of u wel of geen intiem contact met een ander mag hebben en zo ja, in welke vorm. Kies daarnaast tussen het afspreken in een openbare ruimte, zoals een bezoek aan de bioscoop of een etentje, of juist in een privéruimte. Wilt u samen in de privéruimte zijn tijdens een partnerruil, of in twee gescheiden ruimtes?