Vijf tips voor online date-succes

Ben je je grote liefde in het dagelijks leven nog niet tegengekomen en overweeg je online verder te zoeken? Gewoon doen! Lees voordat je begint wel eerst onze vijf tips.

Horror versus dromen
Over online daten gaan veel horrorverhalen de ronde. Mensen die er bij de eerste ontmoeting totaal anders uitzien dan op hun foto, geïnteresseerden die de meest bizarre vragen stellen, viezeriken die geen relatie, maar een maîtresse zoeken… noem het maar op! Gelukkig staat tegenover al die nare ervaringen net zoveel positiviteit. Mannen die na jaren pech nu eindelijk het geluk gevonden hebben, vrouwen die ondanks een mislukte date wel een goede vriend aan hun date overgehouden hebben… Online daten kan je leven op allerlei manieren verreiken. Dan moet je echter wel op de goede manier te werk gaan en dat doe je door onderstaande vijf tips toe te passen!

Gebruik een mooie, filtervrije foto
Zorg dat je profielfoto er echt uitziet en dat je positiviteit uitstraalt. Hierbij helpt het uiteraard als je lacht! Een duckface is op Instagram misschien grappig, maar kan op een datingsite wat vreemd overkomen en dus is het beter om gewoon je tanden te laten zien. Te professioneel ogende studiofoto’s kunnen de indruk wekken dat je foto’s van iemand anders gebruikt. Ga daarom voor een dagelijkse foto, die bijvoorbeeld tijdens een vakantie genomen is. Zorg verder dat je niet te bloot op de foto staat om vervelende reacties te voorkomen.

Schets een realistisch beeld van jezelf
Schrijf een profieltekst die duidelijk weergeeft wie je bent en wat belangrijk voor je is. Een volledige autobiografie is niet nodig, maar belangrijke aspecten van je leven zijn wel verstandig om te vermelden. Zorg dat je geen leugens plaatst, maar ook weer niet alleen de positieve informatie over jezelf vermeldt. Benoem ook zwaktes of moeilijkheden, maar probeer hierbij een optimistische toon aan te slaan. Zo kom je echt over, wat hopelijk oprechte reacties op zal leveren!

Benoem unieke kenmerken
Iedereen houdt van gezelligheid, biertjes en wijntjes en “leuke dingen doen”. Bij online daten is het echter van belang om op te vallen en dus kun je bij je interesses beter net iets originelere antwoorden geven. Stel jezelf hierbij de vraag wat jouw gekke gewoontes of hobby’s zijn. Wat vindt jij leuk waarvoor je vrienden je voor gek verklaren? Zet dát in je antwoord. Voeg bovendien een vleugje humor aan je tekst toe, want ook lachen is iets waarvan iedereen houdt!

Gooi een spellingcheck over je tekst heen
Om serieus over te komen, is het verstandig om voordat je je profiel online zet, nog een laatste spellingcheck te doen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Word of websites als Spelcheck.nl. Door dit te doen, kom je intelligent en zorgvuldig over en trek je hopelijk schares aan geïnteresseerden aan!

Hou een telefonische proefdate
Heb je al een tijdje leuk mailcontact met een van de mensen die op je profiel gereageerd heeft, hou dan eens een telefonische proefdate! Dit is een goede manier om erachter te komen of het naast online contact ook “in het echt” klikt. Op een prettige manier met elkaar kunnen praten is immers van groot belang in een relatie. Bovendien maakt dit de stap naar een echte date net iets kleiner, waardoor je bij de eerste ontmoeting een stuk minder zenuwachtig zult zijn.

Heb je iemand ontmoet en beginnen de vlinders erop los te fladderen? Doe dan de Hoe verliefd ben jij? Valentijnstest. Zo kom je er binnen een paar minuten achter of je écht verliefd bent of dat jullie beter vrienden kunnen blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *