Valkuilen bij online dating

Online dating heeft in de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen in Nederland. Dit is niet voor niets! Door online te zoeken naar een leuke single man of vrouw hoef je de deur niet uit om op anderen af te stappen. Dit geeft een veilig gevoel en zorgt er daarbij ook nog eens voor dat je een veel ruimere keuze hebt uit singles. Je komt immers niet alleen met singles uit je omgeving in contact, maar ook uit andere delen van Nederland. Hoewel online dating zeer leuk lijkt, zitten er ook een aantal valkuilen aan online dating. Hoe weet je zeker dat iemand te vertrouwen is? Hoe zorg je ervoor dat je iemand echt goed kent, voordat je een eerste date organiseert? Enzovoorts.

Probeer nepprofielen te vermijden

Allereerst is het bij online dating erg belangrijk dat je nepprofielen vermijdt. Op het merendeel van de online datingnetwerken zijn nepprofielen actief, die je geld afhandig proberen te maken of je aanzetten tot het maken van pikante foto’s. Vanzelfsprekend zijn de personen achter deze nepprofielen niet op zoek naar een partner voor een vaste relatie. Je vermijdt dat je in de val van een nepprofiel trapt door iemand eerst goed te leren kennen, voordat je afspreekt of meer foto’s naar hem of haar stuurt. Bel elkaar bijvoorbeeld een aantal keer op voor een eerste date, spreek af om elkaar via de webcam te bekijken, enzovoorts. Zo weet je zeker dat die leuke single van je datingsite ook echt degene is met wie je denkt te praten.

Maak nooit geld over naar andere leden

Hoewel het soms erg verleidelijk kan zijn om andere leden financieel te steunen, bijvoorbeeld omdat zij aangeven problemen binnen de familie te hebben, is het sterk af te raden om geld over te maken naar leden. Je kunt iemand immers altijd financieel ondersteunen door de kosten voor een date te betalen, door iemand een paar tientjes te geven tijdens een date voor het versturen van berichten via de datingsite, enzovoorts. Kwaadwillende personen die enkel op je geld uit zijn zullen in de meeste gevallen niet kiezen voor een date buiten de datingsite om.

Volg je gevoel bij online dating

Online dating lijkt heel leuk, maar niet iedereen binnen de datingnetwerken is te vertrouwen. Blijf je gevoel volgen en spreek nooit zomaar met andere leden af, zeker niet als je twijfelt over de betrouwbaarheid van leden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *