Tinder

Wat is Tinder?

Alweer acht jaar geleden mochten wij kennis maken met inmiddels een van de bekendste datingsites: Tinder. Tinder is geboren en getogen in Los Angeles, waar het al snel uitgroeide tot een daverend succes. Tinder is onderdeel van de Match Group, een wereldwijde partij die tientallen dochterbedrijven, waaronder Meetic en Lexa, heeft. Hoewel dating app Tinder in eerste instantie voornamelijk door scholieren en studenten in de Verenigde Staten gebruikt werd, was het al snel ook in Nederland een succes. Inmiddels heeft het dating platform een miljard swipes per dag, met als resultaat zo’n 12 miljoen, dagelijkse matches. De Tinder app wordt dan ook wereldwijd aangeboden en is beschikbaar in meer dan 40 talen, wat Tinder tot het meest internationale dating platform ter wereld maakt. Naar schatting heeft dit wereldwijde fenomeen inmiddels tot meer dan 8 miljard matches geleid.

Tinder reviews & ervaringen

De nadelen van Tinder zijn volgens de Tinder reviews beknopt, maar terugkerend. Zo vindt menig Tinder gebruiker het jammer dat veel singles de app wel gebruiken, maar niet iedereen ècht op zoek blijkt te zijn, en dat de focus op Tinder wat lastiger op een enkele persoon te leggen is. Hoewel Tinder een wereldwijd fenomeen is en de Tinder reviews daardoor altijd verdeeld zullen zijn, zijn de meeste Tinder reviews echter nog altijd positief. Menig Tinder gebruiker vindt dat het aanmaken van een account op Tinder al snel gedaan is, dat ook het gebruik van de app doorgaans als prettig ervaren wordt en dat je het platform, doordat het enkel in app-vorm aangeboden wordt, altijd binnen handbereik hebt. Ook bepaal je door de swipe-functie zelf van wie je wel of juist geen berichten krijgt, waardoor je in veel aspecten zelf het heft in handen hebt. Hoewel het voor menig dater ietwat kortzichtig lijkt, krijg je op Tinder recht voor je raap. Net als in het echt kijk je namelijk naar het uiterlijk, waarna je vervolgens een gesprek begint met deze persoon. Veel daters vinden dit prettig, omdat ze daardoor weten waar ze, letterlijk èn figuurlijk, aan toe zijn!

Waar is Tinder uniek in?

De slogan van Tinder is ‘Swipe, match, chat, date’, en niet zonder reden. Deze vier woorden bieden namelijk een goede omschrijving van wat de app te bieden heeft. Op Tinder kun je namelijk enkel inloggen met je Facebook-account, waarna de foto’s van je Facebook-account getoond worden op jouw datingprofiel. Tinder zoekt vervolgens door middel van GPS naar je locatie, waardoor de potentiële liefdes die aan jou getoond worden, in je omgeving wonen. Wanneer je jouw Tinder profiel, die bestaat uit je voornaam, leeftijd, foto’s van jezelf en een beknopt stukje tekst, gemaakt hebt, kun je gaan swipen. Swipe je naar rechts, dan zit er potentie in de desbetreffende persoon, en doe je dat niet, dan is het een verloren zaak. Vind de persoon in kwestie jou net zo leuk, dan zijn jullie een match en kunnen jullie gaan chatten. Zoals de naam, evenals het slogan, al zeggen, draait het op Tinder om het naar links- of rechts vegen van profielen. Door middel van deze simpele, maar speelse basis, onderscheid datingapp Tinder zich gemakkelijk van andere dating platforms, die vaak enkel over simpele features beschikken. Tinder zorgt er hiermee niet alleen voor dat je kieskeurig wordt, maar leert je ook specifiek en op oogopslag te leren kijken. Op Tinder heb je namelijk maar een kans om iemand leuk te vinden, waardoor je goed over je keuze dient na te denken, om te voorkomen dat je vingers je te snel af zijn!

Wat kost een lidmaatschap bij Tinder?

Tinder is een van de weinige dating apps die volledig gratis te gebruiken is. Tinder is van origine namelijk een gratis app waar je niet voor hoeft te betalen, zodat iedereen die zich aanmeldt op de dating app zonder enige vorm van kosten, kan swipen. Bij wederzijdse interesse kun je, wederom volledig gratis, met elkaar chatten! Wel kun je er voor kiezen om gebruik te maken van Tinder Plus. Tinder Plus zorgt ervoor dat je een ongelimiteerd aantal likes behaalt, je laatste swipe terug kunt halen en je een zogenoemd ‘paspoort’ krijgt om overal ter wereld te zoeken naar matches. Voor een abonnement op Tinder Plus betaal je €16,49 per losse maand, €9,66 per maand voor een half jaar en €7,58 per maand voor twaalf maanden.