Seksrelatie

Voor veel mannen geldt dat zij niet perse een monogame relatie met een vrouw hoeven te hebben, waarbij alles volgens het maatschappelijke beeld van een relatie verloopt. Mannen zien bijvoorbeeld ook een simpele seksrelatie met een vrouw geregeld zitten, zonder vast te zitten aan verplichtingen of verwachtingen. In een dergelijke relatie hoeft een man niet perse gevoelens voor een vrouw te voelen, maar draait het voornamelijk om de seksuele bevrediging. Dit kan naast een bestaande relatie met een andere vrouw, of als single man. Vanzelfsprekend geldt ook voor vrouwen, dat zij een seksrelatie met een man of andere vrouw kunnen aangaan. Dit is echter minder gebruikelijk!

Een seksrelatie begint met eerlijkheid

Een goede seksuele relatie is gebaseerd op eerlijkheid en vertrouwen. Voor een man kan het verleidelijk zijn om een vrouw aan het lijntje te houden of andersom, maar dat levert vaak niet het gewenste resultaat op. Wanneer je een seksuele relatie begint, doe je dat omdat je seksuele gevoelens voor een persoon hebt. Mochten deze gevoelens ontbreken, dan kan een seksrelatie in vrijwel geen geval succesvol zijn. Het is in een dergelijke situatie aan te raden om eerlijk te zijn naar je sekspartner toe en de seksrelatie te beëindigen. Dit geldt ook voor de verwachtingen die jij en je sekspartner in een relatie hebben. Wat sta je wel toe, en wat gaat te ver tijdens het hebben van seks? Met welke frequentie zou je willen afspreken met de ander, en waar? Het zijn simpele vragen waarbij jullie antwoord kan verschillen. Om alle verwachtingen waar te kunnen maken is het belangrijk om hier eerlijk over te zijn, ten overstaande van je sekspartner. Dit geldt zeker, wanneer je de partner voor een seksrelatie nog nauwelijks kent.

De gevaren van een seksrelatie

Het hebben van een seksrelatie lijkt op voorhand wellicht heel aantrekkelijk en eenvoudig. Op internet ga je op zoek naar een leuke partner, waar je vervolgens op geheel vrijblijvende wijze mee af kunt spreken. Toch zitten er een aantal gevaren aan het hebben van een seksrelatie! Een van de grote gevaren is het creëren van gevoelens tijdens een seksrelatie. Door seks te hebben worden er hormonen aangemaakt, die je een verliefd gevoel kunnen geven voor degene met wie je een seksrelatie hebt. Wanneer de verliefdheid eenzijdig is kan dit tot grote teleurstelling leiden, waarbij verdriet onvermijdelijk is. Een dergelijke situatie wens je vanzelfsprekend zo goed mogelijk te voorkomen! Spreek daarom niet te vaak af en houd de situatie onder controle. Wanneer je gevoelens begint te creëren voor een sekspartner, kun je in sommige gevallen beter een tijdje rustiger aan doen. Des te leuker is het ook weer, als je elkaar ziet!

Ook voor vrouwen zitten er een aantal gevaren aan een seksrelatie. Wanneer je een dergelijke seksuele relatie via internet bent begonnen is het vaak lastig om te achterhalen met wie je aan het chatten bent. Is degene met wie je chat ook daadwerkelijk degene die hij zegt te zijn? Is een lid van 30 bijvoorbeeld geen 50? Dit gevaar schuilt niet alleen bij het opstarten van een seksrelatie, maar bij online dating in het algemeen. Het is om deze reden sterk aan te raden om vooraf voldoende research te doen naar de persoon met wie je aan het chatten bent. Wellicht vind je op Google interessante informatie, heeft hij een profiel op Facebook, enzovoorts. Ook kun je voorstellen om met een sekspartner te bellen of te Skypen, alvorens je een seksdate maakt. Zo weet je zeker, dat de man of vrouw met wie je chat ook daadwerkelijk die persoon is. Dit voorkomt gevaarlijke situaties of teleurstellingen.

Hoe start ik een seksrelatie op?

Op internet vind je verschillende datingnetwerken, waarop het mogelijk is om een seksrelatie te beginnen. Het fijne aan deze online datingsites, is dat leden allemaal geïnteresseerd zijn in een seksuele relatie. Wanneer je op een algemene datingsite zou vragen om het opstarten van een seksrelatie met een ander lid, kan dit in sommige situaties verkeerd worden opgevat. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen! Een seksrelatie kun je beginnen met één ander persoon, maar ook in de vorm van een trio. Dit kan een seksuele relatie nog spannender maken!