Reizen voor alleenstaanden

Bent u momenteel op zoek naar de liefde van uw leven en kunt u tegelijkertijd een goede, zonnige of actieve vakantie wel gebruiken? Combineer deze dingen met een van de speciale reizen voor alleenstaanden! Bij het boeken van uw reis voor singles heeft u over het algemeen de keuze uit tal van verschillende bestemmingen, van zonnige vakanties aan de kust tot meer actieve stedentrips of vakanties in de bergen. De reizen voor alleenstaanden zijn zowel geschikt voor jongvolwassenen, als ook voor ouderen. Des te meer mensen u immers leert kennen, des te groter de kans wordt dat u een vaste relatie vindt. In dit artikel gaan we in op verschillende aanbieders van reizen voor alleenstaanden.

Op vakantie met singles en alleenstaande ouders

Het is de afgelopen jaren steeds populairder geworden om te kiezen voor een vakantie met andere alleenstaanden. Op deze manier bent u enerzijds even van huis en heeft u anderzijds de kans om nieuwe mensen te leren kennen. Dit is doorgaans veel persoonlijker dan contact via internet, daarbij ziet u mensen op het toppunt van hun ontspanning, wat de kans op een relatie vaak bevordert. Er worden tal van verschillende soorten reizen voor alleenstaanden aangeboden, waarbij u bijvoorbeeld kunt denken aan speciale reizen voor alleenstaande ouders, reizen voor alleenstaande 50+’ers, avontuurlijke reizen en juist zeer ontspannende vakanties. Welk type reis past het beste bij u?

Doordat de reizen in verschillende categorieën worden aangeboden, gaat u met mensen op vakantie die dezelfde interesses als u hebben. Iemand die op een avontuurlijke vakantie gaat zal bijvoorbeeld sportief zijn, houden van avontuur, enzovoorts. Singles die kiezen voor een stedentrip zijn daarentegen meer gericht op cultuur, het ontdekken van nieuwe steden, etc.

Aanbieders van reizen voor alleenstaanden

In Nederland zijn een aantal grote aanbieders actief van reizen voor alleenstaanden. De meest bekende aanbieder hierin is wellicht Kras, een onderneming die ook andere reizen voor koppels of groepen aanbiedt. Ook Effeweg is een bekende en grote aanbieder van reizen voor alleenstaanden in Nederland. U heeft hierbij de keuze uit reizen per bus, vliegtuig of bijvoorbeeld per boot.

Naast de bekendere aanbieders van reizen voor alleenstaanden, bieden ook minder bekende reisorganisaties leuke vakanties aan. Denk bijvoorbeeld aan een organisatie als CruiseTravel, voornamelijk gericht op vakanties per boot, SinglesEnzo, Goed Idee Singlereizen, ViaLaRosa, enzovoorts.

Voordat u op vakantie gaat, is het raadzaam om ervaringen van andere alleenstaanden eens te bekijken. Zo weet u bij het boeken precies welke vakanties populair waren en hoe reisorganisatie zijn bevallen!