Hoe vind ik de beste datingsite?

Je kunt op een aantal manieren datingsites ontdekken en uitproberen. Natuurlijk kun je in een willekeurige zoekmachine de zoektermen “datingsite” of “online dating” invoeren, en alle resultaten daarvan aanklikken. Je zal dan op den duur vanzelf wel een datingsite tegenkomen die je goed lijkt en waar je je prettig bij voelt. Het nadeel is alleen dat het wel erg lang kan duren voor je die site vindt, en je tegen die tijd al bij tientallen, zo niet honderden websites bent aan gemeld.

Een handigere werkwijze is wellicht om zogenaamde vergelijkingssites te bezoeken. Op deze vergelijkingssites vind je eenvoudig en snel de meest populaire datingsites. Vaak staat er dan ook nog een korte omschrijving van de datingsite bij, zodat je snel weet of een datingsite bijvoorbeeld gratis is of geld kost. Ook staan er soms reviews bij de datingsites, zodat je dan snel weet wat anderen van de desbetreffende datingsite vinden. Op die manier verspil je zelf veel minder tijd en moeite dan wanneer je al die sites zelf zou moeten bekijken, je moet aanmelden, het een tijdje moet proberen, en vervolgens maar eens moet besluiten of je het de moeite waard vindt. Bovendien hebben veel datingsites geen mogelijkheid om de site gratis uit te proberen. Je zult dan dus meteen moeten betalen, terwijl de datingsite je wellicht helemaal niet aanspreekt. Dat is dan dus zonde van je geld; geld dat je beter in een datingsite had kunnen stoppen die wél bij jou past!

Een andere manier is nog om singles bij je in de buurt te vragen naar ervaringen. Wellicht zijn zij ook lid op een datingsite, en kunnen ze je tips geven voor bepaalde sites, of juist datingsites afraden. Je krijgt dan een veel neutraler en betrouwbaarder beeld van een site dan wanneer je enkel af kunt gaan op wat er op de datingsite zelf staat. Je moet vaak immers nog maar afwachten of die informatie wel klopt. Bovendien zullen datingsites zichzelf vaak veel mooier presenteren dan ze in werkelijkheid zijn.

Merk wel op dat lang niet elke goede datingsite voor jou ook geschikt is. Vooral als je specifieke eisen of wensen hebt, kan het verstandig zijn om je niet al te veel te laten leiden door wat de meute een goede datingsite vindt. Zo heb je bijvoorbeeld datingsites voor christenen, jongeren of ouderen, maar zullen dergelijke sites niet heel snel in een top 10 van datingsites terecht komen. Daarom kan het de moeite waard zijn om naar datingsites te zoeken die echt bij je passen, in plaats van je simpelweg op de datingsite aan te melden die vooral volgens anderen erg goed is, maar voor jou niet echt geschikt is. Op die manier is het daten voor jezelf veel leuker omdat de site daadwerkelijk bij je past, en is de kans dus ook veel groter dat je andere singles tegenkomt die dezelfde levensopvatting delen als jij. Bovendien heb je dan ook nog eens kans dat je sites ontdekt waar het nog niet super druk is, waardoor je op je gemakje rond kunt kijken en niet direct onwijs veel concurrentie hebt.