Hoe kan ik nepprofielen op datingsites vermijden?

Wanneer je regelmatig actief bent op datingsites, zal je wellicht al zijn opgevallen dat veel online datingnetwerken nepprofielen bevatten. Deze nepprofielen worden in de meeste gevallen door robots bestuurd of zijn van mensen die je geld afhandig willen maken. Vaak proberen dergelijke profielen je met zielige verhalen te overtuigen om geld over te maken naar een rekeningnummer van de persoon achter het profiel. Op het moment dat je het geld hebt overgemaakt, zal het profiel niks meer van zich laten horen. Dergelijke kwaadwillende singles proberen op verschillende manieren slim op je gevoelens in te spelen, waardoor het erg lastig zal zijn om geen geld over te maken. Je wilt iemand immers niet verliezen! In dit artikel geven we je een aantal handige tips om nepprofielen op datingsites te vermijden.

Controleer wie er achter een profiel zit

Het vermijden van nepprofielen op datingsites klinkt zo makkelijk. Wie heeft immers niet direct in de gaten dat het om een nepprofiel gaat? Het tegendeel blijkt waar! Door in te spelen op je gevoelens en emoties slagen veel van deze nepprofielen erin om je te doen geloven dat het om een echt profiel gaat. Op die manier maken de mensen achter nepprofielen het je erg lastig om nepprofielen te onderscheiden van echte profielen.

Om te voorkomen dat je in de trucjes van nepprofielen trapt, is het belangrijk dat je controleert wie er achter een profiel zit. Dit geldt zeker als iemand je vraagt om geld over te maken of als iemand in het echt af wenst te spreken. Je achterhaalt wie er achter een profiel zit door eerst een aantal keer met iemand te bellen, elkaar te zien via een webcam, enzovoorts.

Vergelijk betrouwbare datingsites met elkaar

Naast het controleren van de betrouwbaarheid van een profiel op datingsites, is het minstens net zo belangrijk om de betrouwbaarheid van datingsites zelf te controleren. Op onze website wordt de mogelijkheid geboden om datingsites onderling met elkaar te vergelijken op verschillende punten. Zo weet je precies welke en wat datingsites doen tegen de nepprofielen die op veel datingnetwerken actief zijn.