Happn

Wat is Happn?

Happn is een dating app waarbij het koppelen van singles centraal staat. Echter is Happn, hoewel zij dezelfde doelstelling centraal stellen als vele andere dating apps, niet zoals ieder ander. Happn biedt namelijk een unieke kijk op online dating door middel van de specifieke manier van matches die zij maken. Op Happn wordt je namelijk niet lukraak gekoppeld, maar op basis van de locaties waarop jij je regelmatig bevindt. Door deze manier van matchen, wordt de kans dat je enkele gedeelde interesses hebt al een stuk aannemelijker, volgens de makers van Happn. Zo krijg je bijvoorbeeld profielen te zien van mannen of vrouwen die in jouw straat of wijk zijn geweest, of die ook in de bioscoop, theater, kroeg of andere gelegenheid zijn geweest, waar jij ook regelmatig komt. Een ontmoeting op Happn kan zowel tot een enkele date als tot een langdurige relatie leiden, afhankelijk van jouw wensen en behoeftes. De profielen op Happn zijn niet heel uitgebreid, maar worden voorzien van voldoende informatie om een goede eerste indruk te wekken. Hoewel Happn geen specifieke doelgroep centraal stelt, is menig dater op datingapp Happn tussen de 20 en 40 jaar oud. Het publiek dat Happn toe eigent is daarmee vergelijkbaar aan het publiek dat ook Tinder heeft. Veelal gaat het hierbij om jongeren, maar ook dertigers en veertigers zijn goed vertegenwoordigd.

Waar is Happn uniek in?

Happn werkt vrijwel net zo eenvoudig als andere dating apps als Tinder en Badoo, want ook op Happn hoef je niets speciaals te doen om een eindeloze reeks aan leuke profielen te zien. Hierbij is Happn echter geen zogenaamde swipe dating app waarbij je eenvoudig naar links of rechts kunt vegen ter beoordeling, maar maakt de app gebruikt van knoppen die op het profiel van de desbetreffende single worden geprojecteerd. Het downloaden van de app, eveneens als het maken van een profiel in de app, is heel eenvoudig. Zo kun je ervoor kiezen om in te loggen met Facebook, of door middel van je telefoonnummer. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je foto’s uitkiezen die jij geschikt vindt voor op je profiel. De foto wordt altijd als eerste getoond en is vaak hetgeen waar mensen ook als eerst naar kijken, dus het is slim om er een te kiezen waarop je goed te beoordelen bent. Bij de foto wordt ook de naam en leeftijd van de single in kwestie getoond, zodat je direct weet waar je aan toe bent. Los van de basis-informatie kun je ook aanvullende informatie, zoals je favoriete bezigheden, wensen, handige feitjes of wetenswaardigheden toevoegen. Je krijgt zo in korte tijd een redelijk goed beeld van elkaar waarop je kunt baseren of de persoon chat materiaal is, of dat je deze liever aan je voorbij laat gaan. Ook je locatie, die je niet zelf kunt kiezen, maar die wordt opgezocht aan de hand van je GPS-signaal, is zichtbaar. Hetzelfde geldt voor je baan. Geef je graag al wat meer van jezelf vrij, dan kun je er ook nog eens voor kiezen om je profiel te koppelen aan Instagram of Spotify. Zo komt de ander nóg meer over je te weten, én weet je direct wat elkaars muzieksmaak is.

Overigens heeft Happn een aantal verschillende manieren om door profielen heen te bladeren, waaronder een lijst waarin je potentiële matches achter elkaar kunt beoordelen, en een Happn Map waarop de singles per locatie waar je bent geweest staan gegroepeerd. Op de Happn Map zie je op elke locatie een bolletje staan met daarin het aantal passende singles dat daar ook is geweest. Door op de locatie te tikken, krijg je meteen een overzichtelijke lijst te zien met daarop de desbetreffende singles. De singles die je hier ziet zijn een week lang op je Happn Map zichtbaar indien je over de gratis versie van Happn beschikt.

Happn ervaringen & reviews

Uit Happn ervaringen en de Happn reviews die de gebruikers van Happn doorgaans achterlaten, blijkt dat er vaker serieuze relaties ontstaan uit de app, dan dat er gezelligheid voor een nachtje plaatsvindt. Opvallend veel leden vonden daarnaast dat de app over leuke uniciteiten en onderscheidingen beschikt, en dat de koppeling met je Instagram- of Spotify account een leuke feature is.

Wat kost een lidmaatschap bij Happn?

Happn is, net als menig andere dating app, voor een groot deel gratis te gebruiken. Wens je toch gebruik te maken van Happn Premium, de betaalde variant van de gratis versie van Happn waarbij je gebruik kan maken van leuke extra’s, dan kan dat ook. Voor zowel de gratis- als voor de betaalde versie, lopen de kosten uiteen van €9,17 tot € 22,99 per maand, afhankelijk van de looptijd.