Gay dating

Seksdating heeft in de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen, zowel onder jongeren als onder volwassenen. Niet alleen kiezen steeds meer heteromannen en –vrouwen voor een geplande seksafspraak via het internet, ook lesbiennes en homo’s proberen nieuwe contacten op te doen via online datingsites. Gay dating komt in verschillende vormen voor, zo bestaan er online datingsites waarop homomannen nieuwe contacten kunnen opdoen met het oog op een langere relatie, maar kan er ook gekozen voor datingsites die puur op seks gericht zijn. Via datingsites wordt over het algemeen een of twee keer een afspraak gemaakt, waarbij mannen de liefde met elkaar bedrijven. Na het hebben van seks wordt het contact in veel gevallen weer verbroken.

Online gaydating kan voor homo’s verschillende voordelen hebben. Veel mannen vinden het namelijk een te grote stap om bijvoorbeeld in een kroeg op andere homomannen af te stappen. Daarbij is het in het openbaar vaak de vraag of iemand echt geïnteresseerd is in een andere man, of toch op vrouwen blijkt te vallen. Via het internet kun je zonder schaamte een bericht naar een andere man sturen!

Een gay date vinden:


Groeiende vraag naar online gay dating

De vraag naar online gay dating is in de afgelopen jaren flink gegroeid! Ondanks dat veel bekende online datingsites als Lexa.nl, eDarling.nl en Relatieplanet.nl weinig aandacht hebben besteed aan online dating voor homo’s. Mede hierdoor neemt het aantal datingsites die zich specialiseren in lesbische of gay dating sterk toe. Welke online datingsite voor gay dating is echter betrouwbaar? Hoe weet je zeker dat je niet met een heteroman of –vrouw zit te chatten? Het zijn een aantal simpele vragen, waar veel mannen die op zoek zijn naar andere mannen niet direct het antwoord op weten. In dit artikel bespreken we verschillende datingsites gericht op lesbische- en gay dating.

Vormen van gay dating

Gay dating komt in drie verschillende vormen voor op dit moment, namelijk: dating voor vrouwen (ook wel: lesbische dating), dating voor mannen (ook wel: gay dating) en zogenaamde biseksuele dating. Bij deze laatste categorie komen zowel homo-, als heteromannen en –vrouwen samen om een relatie of seksafspraak te maken met anderen. Binnen deze drie hoofdgroepen bestaan vanzelfsprekend nog tal van subgroepen, waarin mannen en vrouwen elkaar opzoeken met specifieke interesses. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen gay dating met als doel het opzetten van een blijvend contact en gay dating met het doel een seksafspraak te maken met een andere man of vrouw.

Er zijn verschillende aanbieders, die gay dating mogelijk maken. Bekende websites voor gay dating zijn Guys.G-dating.nl en Gay-parship.com. Deze laatste website richt zich voornamelijk op hoger opgeleide mannen, die op zoek zijn naar soortgelijke mannen. Op deze website kunnen ook lesbiennes terecht voor het vinden van een andere vrouw. Bilove.nl is een online datingsite voor homo’s en lesbiennes, die op zoek zijn naar bijvoorbeeld een trio met een extra man of vrouw.

Verschillen tussen datingsites

Er bestaan een aantal grote verschillen tussen datingsites voor gay dating. Niet iedere online datingsite is bijvoorbeeld even betrouwbar. Om er zeker van te zijn dat je chat met iemand, die ook daadwerkelijk de persoon is die hij zegt te zijn, is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare datingsite. Daarbij kun je vanzelfsprekend ook telefonisch contact met iemand opnemen, die je via een online datingsite hebt leren kennen. Zo weet je zeker dat een persoon betrouwbaar is, voordat je hier daadwerkelijk mee afspreekt.

Naast het verschil in betrouwbaarheid tussen verschillende datingnetwerken voor gay dating, zit er vaak een verschil in de kosten. Bij sommige datingsites zal je een betaald account aan moeten maken om in contact te kunnen komen met anderen, terwijl andere datingsites gratis zijn. Wel dien je vaak te betalen voor het versturen van berichten naar andere leden, om bijvoorbeeld spam tegen te gaan. Doordat je moet betalen worden de mensen die zich enkel voor de grap aanmelden zo goed mogelijk van het netwerk geweerd.

Bekende datingnetwerken voor gay dating

Er zijn een aantal bekende netwerken voor gay dating, waarvan Grindr wellicht de meest bekende variant is. Grindr is een gay dating app, die homoseksuele en biseksuele mannen met elkaar in contact probeert te brengen. Deze app wordt vaak vergeleken met Tinder, wat zich voornamelijk richt op het koppelen van heteroseksuele mannen en vrouwen. Grindr is tegenwoordig voor alle mobiele apparaten beschikbaar, zodat je het overal en altijd kunt gebruiken met een werkende internetverbinding. Inmiddels zijn meer dan vier miljoen mensen actief op dit netwerk voor homodating.

Naast Grindr is ook Gay.nl een populaire online datingsite voor homo dating. Het is echter geen doorsnee datingsite voor gay dating, je vindt hier veel meer informatie! Op dit netwerk vind je bijvoorbeeld interessante artikelen over de maatschappij, entertainment, opinie en soortgelijke onderwerpen. Dit maakt het zoeken van een nieuwe vriend een stuk leuker en geeft direct gespreksonderwerpen voor gesprekken die je via het netwerk voert.