Bumble

Bumble is tot stand gekomen met als doel om de ouderwetse regels van het daten voorgoed te veranderen. Bumble geeft haar gebruikers dan ook het initiatief en vertrouwen om op prettige wijze te daten, te netwerken én om online vrienden te maken. Daarnaast acht Bumble het niet alleen noodzakelijk, maar ook acceptabel voor vrouwen om de eerste stap te zetten. Op deze manier wensen zij niet alleen de standaard rules te doorbreken, maar willen ze het tevens mogelijk maken om eenvoudiger en veiliger online mensen te ontmoeten door middel van een community die gebaseerd is op vriendelijkheid, vertrouwen en respect. Om dit respect te waarborgen, staat Bumble ook wel bekend als dé dating app voor feministen. Op Bumble is het namelijk iedere dag Internationale Vrouwendag, omdat vrouwen op Bumble het volledige heft in handen hebben. Hoewel vrouwen op Bumble de controle hebben, is Bumble een plek waar iedereen, ongeacht geslacht, wensen of voorkeur, terecht kan. Daarmee is Bumble zowel voor mannen als voor vrouwen, voor vriendschappen, relaties en zakenpartners, evenals voor hetero- en homoseksuelen.

Waar is Bumble uniek in? 

Op Bumble hoef je dan ook niet per se aan te geven welke seksualiteit je hebt, zodat alle opties open blijven. Wel dien je je voorkeur aan te geven: mannen, vrouwen, of beiden. Dit is een van de eerste stappen bij het aanmaken van jouw Bumble account. Wanneer jij jouw voorkeur aangegeven hebt, kun je foto’s uploaden. Zoals op veel datingsites worden de basisgegevens hiervoor van je Facebook-account geplukt, zodat je dit zelf niet opnieuw hoeft in te vullen. Hoewel de basisgegevens bestaan uit je werk en opleiding, kun je ook zelf nog een korte intro over jezelf toevoegen. Daarna dien je de maximale afstand in te vullen, zodat je enkel singles in de app voorbij ziet komen die niet aan de andere kant van het land wonen. Verder is de dating app precies zoals je verwacht dat een datingapp zou zijn: simpel, en beknopt. Je ziet een profielfoto, de naam, leeftijd en het beroep/de opleiding van de persoon, waarna je kiest of je de persoon afwijst of goedkeurt. Evenals op Tinder veeg je naar rechts als je iemand leuk vindt en naar links als je door wenst te gaan naar de volgend foto. Vindt een single jou ook leuk? Dan is er een match!

Wanneer er een match is ontstaan, kun je als vrouw direct contact opnemen met de man, maar andersom niet. De vrouw bepaalt dus of het eerste contact er komt, of dat deze achterwege blijft. Op deze manier herschrijft Bumble de regels van online daten, waarbij het normaal gesproken voornamelijk de man is die de bovenhand neemt. Niet alleen zou dit vrouwen moeten inspireren tot het zetten van de eerste stap, maar ook geeft het vrouwen meer kracht en controle binnen de app. De app richt zich dan ook voornamelijk op personen die op zoek zijn naar een serieuze relatie, meer dan andere dating apps dat normaliter doen. Het concept met het exclusieve alleenrecht voor vrouwen om contact te leggen zorgt ervoor dat zowel man als vrouw weet of hij of zij wel ècht interesse heeft. Daarnaast is Bumble meer dan een dating app alleen, want op Buble kun je namelijk ook op zoek naar een soulmate of zakenpartner. Voor een soulmate ben je bij Bumble BFF aan het juiste adres, en voor een goede zakenpartner zit je bij Bumble Bizz features goed. Ook onderscheid Bumble zich door de beperkte duur van de matches. Het verzamelen van matches zit er namelijk bij Bumble niet in. Alle matches hebben namelijk een duur van 24 uur, waarna de match verloopt indien er geen contact is opgenomen door een van beide personen binnen de match. Contact tussen beide gebruikers is dan dus niet meer mogelijk, tenzij de tegen betaling de periode wenst te verlengen. Deze optie is enkel beschikbaar voor de man, waarbij hij een extra 24-uurs periode in het leven kan roepen. 

Wat kost een lidmaatschap bij Bumble?

Extra features, zoals een verlenging van de match duur, behoren tot de Bumble Boost. De Bumble Boost is een premium feature waar kosten aan verbonden zijn. De Boost functie maakt het tevens mogelijk om direct personen te matchen en om opnieuw gematcht te worden met connecties die al verlopen zijn. Deze kosten variëren per feature, maar verder is Bumble volledig gratis!