Betrouwbare datingsites

Online dating is tegenwoordig enorm populair. Regelmatig komen er nieuwe online datingsites bij. De ene nog mooier dan de ander, de ander met nog mooiere beloftes dan de ene. Zijn al die datingsites dan eigenlijk wel betrouwbaar? Er zijn genoeg betrouwbare datingsites in Nederland, maar helaas geldt dat niet voor alle datingsites.

De meeste bekende datingssites in Nederland zijn betrouwbaar, maar tussen al die online profielen zitten er altijd wel een paar rotte appels tussen de ingeschreven mensen. Dat is helaas niet te voorkomen en daar kan een datingsite helaas ook niks aan doen. Ze proberen dat grotendeels te voorkomen door mensen een klein bedrag per maand te laten betalen voor hun service. Op die manier worden de meeste mensen met een slechte bedoeling wel afgeschrikt, maar het is natuurlijk geen waterdicht systeem.

Vooral op gratis online datingsites staan nog wel eens nepprofielen en zitten er zo af en toe rotte appels tussen. Helaas kom je dat ook op betaalde online datingssites tegen, maar gelukkig al een heel stuk minder. Ook op datingsites als bijvoorbeeld Lexa.nl is het mogelijk dat er fake profielen tussen staan. Dergelijke sites doen er echter alles aan om dat te voorkomen. Sta je ingeschreven bij een online datingsite en je komt een profiel tegen waarvan je het vermoeden hebt dat daar iets mee aan de hand is, dan kun je dat melden bij de beheerder. Zij zullen er alles aan doen om waar nodig actie te ondernemen.

Sommige datingsites hebben onduidelijke abonnementsvoorwaarden, waardoor je abonnement zomaar wordt verlengd, je ineens ergens voor moet betalen zonder dat je het van te voren weet een dergelijke.

Keurmerk Veilig Daten

Ook bij de consumentenbond zijn nepprofielen, onduidelijke abonnementsvoorwaarden op datingsites en het niet bereikbaar zijn voor klachten een doorn in het oog. Met het Keurmerk Veilig Daten wil de consumentenbond dergelijke oplichtingspraktijken een halt toeroepen.

Bij datingsites met het Keurmerk Veilig Daten zijn gebruikers ervan verzekerd dat ze op een klantvriendelijke en vooral betrouwbare datingssite zitten. Door de wildgroei van de afgelopen jaren was dat ook hard nodig. Inmiddels zijn er meer dan 500 datingsites en die zijn echt niet allemaal even netjes. Met het Keurmerk Veilig Daten kan nu het kaf van het koren worden gescheiden.

Bij betrouwbare datingsites, zoals Lexa, Relatieplanet, Pepper, Parship, Match4me, e-Matching, Paiq, 50plusmatch en eDarling om er maar een paar te noemen, worden profielen handmatig gecontroleerd. Profielen die niet worden vertrouwd, worden direct verwijderd. Toch blijft het vaak lastig om fraudeurs op te sporen.