Beste dating apps voor je smartphone!

Daten is in Nederland de laatste jaren erg populair geworden en deze trend lijkt zich voort te zetten. Wél zien we een verschuiving in de manier van het contacten leggen voor een date. Zo deed voorheen vrijwel iedereen het online via een datingsite, tegenwoordig gebeurt het ook veel via mobiele apps. Om jullie zo goed mogelijk te informeren over dating hebben wij in dit bericht de beste mobiele apps rondom dating bij elkaar gezocht. Bekijk ze hieronder!

Tinder

Ja, wie kent hem niet? Tinder natuurlijk! Tinder is een van de grootste datingnetwerken via de mobiele toestellen. De app bestaat pas sinds begin 2014 in Nederland en heeft inmiddels al miljoenen leden. Met name onder jongeren is de app erg populair. Je kunt je aanmelden op de app via jouw Facebook account (hierdoor worden nepprofielen voorkomen). Vervolgens kun je invullen naar wat voor soort date je opzoek bent: jong/oud, relatie/single e.d. Zodra je al deze informatie ingevuld hebt zal de app jou heel veel voorstellen doen van profielen van mensen die passen bij jouw wensen. Bij het bekijken van deze profielen kun je een profiel “goed- of afkeuren”, kort door de bocht: Tinder is een app voor “vleeskeuring”. Als we alle reacties op de app bekijken zien we dat veel mensen een positieve ervaring hebben met Tinder (en veel geslaagde dates). Hieronder een screenshot van Tinder:

Knuz

Knuz, een bekende naam in de datingwereld. Knuz heeft namelijk de gratis datingsite Knuz.nl. Knuz heeft destijds goed ingespeeld op de verandering die plaatsvond en zijn meegegaan in de trend en hebben dus zelf ook een dating app ontwikkeld. Je kunt je gratis aanmelden op de datingsite en vervolgens ook jouw wensen invullen. Op basis van jouw wensen zal de app een lijst met “matches” genereren. Deze matches kun jij vervolgens bekijken en hier contact mee zoeken. Zie hieronder een screenshot van hoe de app eruit ziet:

Badoo

Badoo is een app die al jarenlang bestaat. Badoo was een van de eerste bedrijven die zich focuste op dating via mobiele telefoons. Waar Badoo zich mee onderscheid op basis van andere apps is het feit dat je met Badoo heel gericht kunt zoeken op locatie. Zo kun je dus altijd en overal opzoek naar een date die op dat moment dichtbij jou is. Badoo baseert jouw (potentiële) dates op basis van de wensen die jij hebt voor een date, maar met name op de activiteiten die je zou willen doen tijdens een date. Om een indruk te krijgen van hoe de app eruitziet, hieronder een screenshot.