Badoo

In 2006 werd Badoo, door een groepje slimme ondernemers, in het leven geroepen. Inmiddels, bijna vijftien jaar later, is Badoo uitgegroeid tot een van de grootste sociale netwerken ter wereld. Je leest het goed: Badoo is eigenlijk geen datingsite, maar een sociaal netwerk. Echter wordt Badoo wel voornamelijk als datingsite gebruikt, hoewel het dus bedoeld is voor mensen die, op welke manier dan ook, willen interacten met andere mensen. Volgens datingsite Badoo zelf is Badoo het grootste ontdekkingsnetwerk wereldwijd, of je nu op zoek bent naar een langdurige relatie, vriendschap, een eenmalige date of chat. De ledendatabase van Badoo groeit iedere dag gestaag en met 60 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en 350 miljoen verzonden berichten per dag, is het een welgesteld dating netwerk van formaat. Per dag sluiten zo’n honderdduizend nieuwe leden zich bij Badoo aan, mede omdat de website, die ook bruikbaar is als app, momenteel beschikbaar is in maar liefst 40 verschillende talen. Daarnaast heeft Badoo wereldwijd meer dan 343 miljoen leden en vinden er zo’n 12 miljard swipes per dag plaats.

Wat maakt Badoo uniek?

Om gebruik te maken van Badoo dien je enkel een account aan te maken, wat binnen een minuut gedaan kan zijn. Bij het aanmaken van dit account is het handige om een of meerdere van je beste foto’s toe te voegen, zodat de andere daters een goed beeld krijgen van hoe jij eruit ziet. Deze foto’s kun je zowel toevoegen vanaf Facebook en Instagram, als van Google+ en je computer. Je bepaalt dus volledig zelf aan wie je je foto’s laat zien, hetzelfde geldt voor je profiel. De foto’s die jij toevoegt leveren de eerste indruk, die doorgaans van groot belang is. Hoewel andere leden in eerste instantie alleen je foto en leeftijd zien, kun je ook een profieltekst toevoegen. Dit is niet nodig, maar wel heel leuk. Zorg je ervoor dat deze kort, maar krachtig is? Dan neemt de kans op succes voor jouw zoektocht aanzienlijk toe! Wanneer je gebruik maakt van Badoo, kun je ervoor kiezen om Credits en Superkrachten te ontvangen. Credits geven je de mogelijkheid om een aantal leuke, extra functies te gebruiken, waardoor je beter opvalt tussen de grote hoeveelheid aan singles en overige leden. Door middel van Credits kun je jezelf daarvoor bovenaan de lijst van daters laten zetten, zodat je meer aandacht krijgt, dan normaliter het geval zou zijn. Daarnaast kun je speciale cadeautjes en likes geven aan de personen die je interesse hebben gewekt, waardoor je, los van de introtekst, een nóg betere indruk wekt! De Superkrachten zorgen ervoor dat jij niet alleen de aandacht trekt, maar stellen jou tevens in de positie op gebruik te maken van werkelijk alle functionaliteiten, Niet alleen heb je meer opties en mogelijkheden tijdens het chatten, maar ook kun je gebruik maken van de ‘onzichtbare modus’ en bekijken welke leden jouw profiel opgeslagen hebben.

Het kennismakingsspel van Badoo is de basis en tevens een leuke onderscheiding van het platform. Waar menig datingsite een standaard contact-pagina heeft, ontwikkelden de mensen achter Badoo het Kennismakingsspel. Het kennismakingsspel van Badoo brengt mensen niet alleen dichter bij elkaar, maar zorgt er tevens voor dat jij voor jezelf weet wat je wel en niet leuk vind. Bij het kennismakingsspel zie je foto’s van andere leden, waarna je kunt aangeven of je de persoon die je ziet leuk vindt of niet. Hierbij kun je stemmen op ‘ja’ of op ‘nee’, waarbij je de personen die je ziet daarnaast af kunt stemmen op jouw voorkeuren. Dit zorgt ervoor dat je enkel mensen ziet die aan jouw eisen voldoen, en je dus enkel berichten stuurt- en ontvangt naar en van mensen waarin je ook echt daadwerkelijk iets ziet. 

Badoo reviews & ervaringen

De ervaringen met Badoo zijn, zoals dat op iedere site zo is, gemengd. Vooral de mensen die een negatieve ervaring hebben, laten namelijk vaak een review achter, waardoor de Badoo ervaringen, evenals de Badoo reviews, doorgaans negatief lijken, terwijl ze dat eigenlijk helemaal niet zijn. Als het op Badoo aankomt, zijn er namelijk veel mensen die een vriendschap of nieuwe liefde gevonden hebben via de Badoo app. Dit komt mede door de tips die de website biedt, waardoor de kans op een succesverhaal van jouw Badoo gebruik toeneemt. 

Wat kost een lidmaatschap bij Badoo?

De kosten van Badoo zijn niet uitzonderlijk. Evenals op menig ander platform kun je ook van Badoo namelijk gratis gebruik maken, waarna je de optionele mogelijkheid hebt om te betalen voor speciale features die leuk, maar niet per se nodig zijn. Hierbij heb je keuze uit de betaalde credits, die variëren van €2 tot €39,99, en het premium abonnement. Voor het premium abonnement variëren de kosten daarentegen van 1 dag voor €2, 1 week voor €6 euro, 1 maand voor €18 euro en 3 maanden voor €44 euro.