Afknappers op de eerste date

Heb je een leuke match gevonden op een online datingsite of via een singlesevenement? Dan is het nu tijd om voor het eerst op date te gaan met elkaar! Tijdens een date kan je iemands hart veroveren, maar iemand ook verliezen. Dit maakt het daten enerzijds erg leuk, maar anderzijds ook behoorlijk spannend voor veel singles. Je wilt je favoriete match immers niet afschrikken tijdens een eerste date. Hoe zorg je ervoor dat een date ook geïnteresseerd in jou is? En hoe voorkom je dat iemand op je afknapt tijdens de date? In dit artikel geven we je een aantal handige tips om de eerste date goed door te komen.

Vertel niet te veel over je eigen leven

Tijdens een eerste date kun je elkaar beter leren kennen. Je leert elkaar beter kennen door naar elkaars interesses, karaktereigenschappen en hobby’s te vragen. Zorg ervoor dat je tijdens een eerste date niet te veel over je eigen leven praat, maar informeer ook naar het leven van je match. Niet alleen voor jezelf is het fijn om wat over een match te weten te komen, ook toon je op deze manier interesse in andermans leven. Wanneer je alleen over je eigen leven praat tijdens een eerste date, kan dit erg arrogant op je match overkomen.

Begin nooit over je ex

Hoewel het wellicht ietwat als een cliché klinkt, zeggen we het toch nog eens: begin tijdens een eerste date nooit over je ex! Je ex is verleden tijd, je bent immers niet voor niets op zoek gegaan naar een nieuwe partner. Voor je match is het niet interessant wat je ervaringen met een ex waren, hij of zij komt immers voor jou. De verhalen over de tijd met je ex kunnen op een later moment immers altijd nog komen.